LT RU EN

AUKLĖS LEPŪNĖLIO BLYNAI
(ispaniški su alyvuogių aliejum)


Tai lėtai kepami blynai, lepūnėlio - todėl, kad labiau panašūs į vaflius, jie tinka kai norisi iš tiesų pamaloninti vaiką - yra proga arba kaip tik reikia prašviesinti dieną. Tinka ir tiems, kurie vengia kiaušinių - dedamas tik vienas.

Reikės:

·                 1 suplakto kiaušinio
·                 1 3/4  (beveik dviejų) didelių puodelių pieno
·                 2 šaukštų cukraus
·                 2 šaukštelių kepimo miltelių
·                 1/2 šaukštelio sodos
·                 1/4 šaukštelio druskos
·                 1 3/4 didelių puodelių miltų
·                 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, šiek tiek aliejaus į keptuvę.
Visus ingredientus sumaišykite dideliame dubenyje, kol gausis vienalytė masė. Ant vidutinės - t.y. tikrai nekarštos ugnies kaitinkite keptuvę su šiek tiek aliejaus. Ispanai mėgsta purškiamą (taip, kaip dezodorantai) alyvuogių aliejų, bet galite sėkmingai užpilti truputį ir išskirstyti mentele. Keptuvė įkaitusi tinkamai, kai vandens lašiukai ima šokti ant jos paviršiaus. Geriausia keptuvė - didelė ir idealiai lygi, be "vaflių" ir iškilimų. Vienam blynui panaudokite ketvirtį puodelio tešlos. Stenkitės, kad blynukas - tortita būtų kuo apvalesnis. Į didelę keptuvę telpa 3-4 tokie torčiukai. Pamirškite viską, ką žinojote apie blynų kepimą ir laukite apie dvi minutes visiškai ramiai - kol blyno krašteliuose atsiras burbuliukų. Kai apkeps iki gražios auksinės spalvos, apverskite.
Man teko valgyti šiuos blynus begėdiškai - su braškių, šokolado ir karamelės sirupu. Bet jie labai skanūs ir be nieko. Puikiai tinka pasiimti į lauką, nes gardūs ir atvėsę.
Iškeptus galima užšaldyti ir turėti "kol prireiks". Jei atšildysite mikrobanginėje, naudokite vidutinį karštį ir užstatykite 3-5 minutėms.


NAMINIŲ KOLDŪNŲ TEŠLA

Jei kiltų noras pasigaminti naminių koldūnų ar virtinių, "Mamos ir auklės" darbuotojų internete atrastas ir šeimynose patvirtintas nelimpančios prie rankų tešlos receptas: 3 stiklinės miltų, 3 šaukštai aliejaus - išmaišyti - ir užpilti stiklinę verdančio vandens. Kai pravės - minkyti, plonai kočioti ir daryti pačius skaniausius ir naminiausius. Tešlos geriau nepasilikti, vėliau lipdyti nebe taip smagu. Skanaus:)

NAMINIAI ŠOKOLADINIAI GLAISTYTI SŪRELIAI

Reikės:
  • 400 g varškės
  • 25 g sviesto
  • 25 ml grietinėlės (apie 30 proc. riebumo)
  • 100-150 g cukraus pudros 
  • 100 g šokolado

Sumaišome varškę, grietinėlę, cukraus pudrą ir minkštą sviestą. Varškytę geriau rinkitės sausesnę, o truputį grietinėlės pasilikite glaistui. Padarykite norimos formos sūrelius ir įdėkite į šaldymo kamerą 10-15 minučių.
Šokoladą ištirpinkite su likusia grietinėle puode ant mažos ugnies ar mikrobangėje. Ištrauktus sūrelius gerai apvoliokite šokolade, atsargiai išimkite su dviem šakutėmis, sudėkite ant pergamentinio popieriaus ir padėkite šaltai. Skanaus!

SERBENTŲ PUTĖSIAI

Kuo pavaišinsite vaiką po miegelio? Jei rūpestinga močiutė įdėjo serbentų, o jaunoji karta raukosi, padarykite desertą - putėsius. Dėl tokio babytės skanumyno mes sutikdavome nurinkti visą serbentų krūmą! Šis desertas gamintas ypač paprastai: nuplautos uogytės užpiltos cukrumi ir virtos kaip kompotas, tada patrintos smulkintuvu kol ims putoti, įberta manų kruopų. Negailėkite cukraus, leiskite kiek sustingti ir puoškite plakta grietinėle. Skanaus.


PICA PAAUGLIUI, KURI PATINKA NET JO SENELIUI

Reikės:
  • itališko picos pagrindo arba mišinio picai (ir pagal jo receptą priklausančio aliejaus)
  • kietojo Grand Padano ir Prūsijos sūrio (lygiomis dalimis)
  • rudųjų pievagrybių
  • raugintų agurkų
  • svogūno
  • fetos sūrio
  • majonezo, į kurį įmaišykite trinto česnako
  • raudonėlių
  • aliejaus

Paruoštą pagrindą ištepkite trupučiu alyvuogių aliejaus (jei nėra alyvuogių aliejaus, tiks ir paprastas) bei majonezu su česnaku. Uždėkite mažus gabalėlius fetos, pjaustytus pievagrybius, pabarstykite labai smulkiai kapoto svogūno, raugintų agurkų, apibarstykite raudonėliais ir sūrių mišiniu. Jei jaunuolis neįsivaizduoja picos be pomidorų padažo - tebūnie ir jo truputį. Pašaukite į įkaitintą orkaitę. Skanaus!

KOKTEILIS SU VAISIAIS ŠVENTEI


Supjaustykite vaisius kubeliais: arbūzus, kitus vaisius, kurių turite - abrikosus, kriaušes, melionus, tinka ir uogos. Į stiklinę įdėkite šaukštą vaisių ir pilkite perpus vynuogių sulčių ir sprite ar naminio limonado. Išgirsite žavingą šnypštimą - tai burbuliuoja limonadas, pakliuvęs ant vaisių. Skanaus!